Excuses voor neptelefoontje Kate

Aangepast op

Een Australisch radiostation heeft excuses aangeboden voor een neptelefoontje aan Kate, de vrouw van de Britse prins William. Tijdens een live-uitzending misleidden twee dj's van het station de verpleegster van Kate, die allerlei persoonlijke informatie over haar zwangerschap onthulde.

De dj's hadden een nummer in handen gekregen van het King Edward VII Hospital in Londen, waar Kate vier dagen geleden werd opgenomen met zwangerschapsmisselijkheid. De radiomakers deden alsof ze koningin Elisabeth en prins Charles waren en werden tot hun eigen verbazing doorverbonden met de verpleegster.

Ongemak

Een woordvoerder van het radiostation biedt excuses aan voor "enig ongemak dat werd veroorzaakt door het telefoontje aan het ziekenhuis. We wensen Kate en haar familie het allerbeste toe en zijn blij te horen dat ze het goed maakt".

De dj's waren totaal verrast dat ze zo makkelijk werden doorverbonden. "We dachten dat de hoorn erop gegooid zou worden zodra ze ons vreselijke accent zouden horen." De twee zeggen dat het telefoontje als grap bedoeld was en bieden Kate excuses aan.

Het ziekenhuis is woest. Een woordvoerder zegt dat het personeel wordt getraind op het redden van levens, niet op het omgaan met de media. "Dit is een flauwe grap die we erg betreuren." Het ziekenhuis bekijkt of de telefoonprotocollen moeten worden aangescherpt.