Lichaam 5e drenkeling gevonden

time icon Aangepast

Reddingswerkers op de Noordzee hebben een vijfde stoffelijk overschot gevonden van het scheepsongeluk. Het is met een helikopter uit zee gehaald en naar vliegveld Rotterdam The Haque Airport overgebracht.

De zoekactie naar slachtoffers van het scheepsongeluk werd vanmorgen om half negen hervat, nadat het vannacht een paar uur had stilgelegen. Het zeewater is koud, de kans dat er nog iemand in leven was, was nul, zei toen de Kustwacht.

Reddingsactie

Bij de zoektocht van vanochtend waren twee vliegtuigen, twee helikopters en twee reddingsboten betrokken. Bij de plaats van het ongeluk vond een helikopter het stoffelijk overschot van een vermist bemanningslid. Daarmee komt het aantal geborgen lichamen op vijf.

Van het gezonken vrachtschip worden nog zes bemanningsleden vermist. Dertien collega's konden zich met reddingvlotten in veiligheid brengen.

De slachtoffers waren opvarenden van een autovrachtschip dat gisteravond in aanvaring kwam met een containerschip. Dit gebeurde op 65 kilometer uit de kust van Zeeland. Het vrachtschip zonk bijna meteen. Vannacht werden al vier lichamen geborgen.

Oorzaak nog onbekend

Het gezonken vrachtschip Baltic Ace voer onder de vlag van de Bahama's en was van Zeebrugge in Belgiƫ op weg naar Finland. Het containerschip voer van Schotland naar Antwerpen. Over de oorzaak van het ongeluk is nog niets bekend.

Het vrachtschip ligt niet al te diep op een kruispunt van twee drukbevaren routes. Het scheepvaartverkeer wordt voor het wrak gewaarschuwd door een schip van de Kustwacht. Later worden om het wrak boeien uitgezet.

Rijkswaterstaat heeft contact opgenomen met de eigenaar van het schip. De eigenaar moet een plan van aanpak indienen voor de berging.

STER Reclame