McAfee in gevangenis: 'De koffie is heerlijk'

Aangepast op

Hij is terecht: software-ondernemer John McAfee. Drie weken lang was hij op de vlucht voor de politie, maar nu is hij gearresteerd in Guatemala. Hij zou illegaal het land zijn binnengekomen. De politie wil McAfee ondervragen over de moord op zijn buurman in buurland Belize.

"Ik zit in de gevangenis in Guatemala", staat op zijn blog. Een vriend van hem zou de blog bijhouden als hij opgepakt zou worden, maar McAfee schrijft dat hij om een computer vroeg en die kreeg. "Ook de koffie is perfect", aldus de 67-jarige antivirusmaker.

Gisteren maakte McAfee al bekend dat hij in Guatemala zit en vandaag was hij van plan om een persconferentie te houden. Hij wilde er politiek asiel aanvragen zodat de politie in Belize hem niet kan vervolgen. Opvallend is dat de 67-jarige man volgens de politie geen verdachte is in de moordzaak, ze willen hem alleen vragen stellen. McAfee gelooft daar niets van. McAfee en zijn buurman, zakenman Gregory Faul uit Florida, hadden ruzie over de honden van McAfee. Die maakten volgens de buurman te veel lawaai.

Arrestatie gefilmd

Vice Magazine heeft de arrestatie gefilmd:

Op de blog staat verder dat hij zelf zegt als "een koning" behandeld te worden en dat hij vrienden maakt in de gevangenis.

Door: Helen