Hockeyers verslaan Nieuw-Zeeland

De Nederlandse hockeyers zijn op het toernooi om de Champions Trophy tot de halve finales doorgedrongen.

Oranje was in Melbourne in de kwartfinales met 2-0 te sterk voor Nieuw-Zeeland.

Nadat de Black Sticks al in de eerste minuut een strafcorner onbenut hadden gelaten, nam Oranje al snel het heft in handen. De ploeg van Paul van Ass liep met verzorgd en bij vlagen razendsnel spel over de tegenstander heen.

Jeroen Hertzberger tekende uit een strafcorner met een harde push in de kruising voor de 1-0. Nieuw-Zeeland kwam er nauwelijks aan te pas, maar haakte aan omdat Oranje een handvol kansen om de score uit te bouwen, liet liggen.

Van Ass geniet van 'flashy' spel

Na rust bleef Nederland dominant én kwistig met de kansen. Uiteindelijk wist Billy Bakker de sufgetikte tegenstander de knock-out uit te delen.

Nieuw-Zeeland gaf, zonder dat het iets opleverde, steeds meer ruimte weg. Oranje vergat echter ook in de aantrekkelijke slotfase zichzelf te belonen.

"Het flashy spel van de eerste twintig minuten keerde na de rust terug", stelde Van Ass tevreden vast. De coach had een glimp gezien van het spel zoals hij dat met Oranje voor ogen heeft. "Al zou het mooier geweest zijn als we er een paar meer hadden gemaakt".

Pakistan klopt Duitsland

Nederland stuit nu op Pakistan, dat verrassend de Duitsers met 2-1 uitschakelde. De olympisch kampioen is met een B-elftal naar Australië afgereisd.