Politie verslikt zich in rijmtraditie

Aangepast op

De politie heeft een persbericht op rijm van de website gehaald omdat er negatieve reacties op kwamen. Veel mensen vonden het niet gepast dat de politie een getuigenoproep over een ernstig verkeersongeluk in dichtvorm deed.

De oproep ging over een ongeluk waarbij een motorrijder op de A16 vorige maand zwaargewond raakte. Met hulp van getuigen probeert de politie de automobilist te achterhalen die het ongeluk veroorzaakte.

Het leek de persvoorlichter van het KLPD wel leuk om van de oproep een rijmpje te maken. "Omdat het vandaag 5 december is en Sinterklaas mensen nogal eens vermanend toespreekt, maakte ik het bericht in dichtvorm", zegt hij.

"Het is nog geen 2 weken geleden; Dat een 38-jarige motorrijder uit Delft onderuit is gegleden", begint het bericht. Een andere passage luidt: "De motorrijder liep een dubbele botbreuk in zijn linkerarm op; De bestuurder van de Ford moet in eerste instantie hebben gedacht 'ik stop'."

Aandacht

Mensen deden onder meer op Twitter hun beklag. Ook de redactie van politie.nl was niet gelukkig met het rijmende bericht, zegt de schrijver. "Toen heb ik het bericht maar aangepast."

Voordeel van de ophef is volgens de voorlichter dat er nu extra aandacht is voor de getuigenoproep. "Diverse media hebben al gebeld", zegt hij. "Het zou mooi zijn als dat ertoe leidt dat we de bestuurder van de Ford kunnen spreken."

Het KLPD is overigens niet het enige korps dat vandaag met rijmende persberichten komt. Over een hardleerse dronken automobilist in Zoetermeer dicht de politie Haaglanden bijvoorbeeld: "Straks overleg met het OM voor een passende reactie; Ik stel voor in de zak mee maar Spanje, das pas een actie!"