Eddie Murphy meest overbetaald

Aangepast op

De Amerikaanse filmster Eddie Murphy is in geld de meest overgewaardeerde acteur van Hollywood. Dat schrijft het blad Forbes, dat een lijst heeft opgesteld van meest overbetaalde acteurs en actrices.

De film 'Tower Heist', waarin Murphy vorig jaar de hoofdrol speelde, flopte. Het had zijn comeback moeten worden, maar het publiek liet de film links liggen. De opbrengsten lagen daardoor een stuk lager dan het bedrag dat Murphy voor zijn rol kreeg.

Ook eerdere films waarin hij speelde, zoals 'Imagine That', 'A Thousand Words' en 'Meet Dave', vielen qua opbrengsten flink tegen. In verband daarmee vraagt Forbes zich af of er een eind is gekomen aan Murphy's lange carrière. Twintig jaar geleden schitterde hij nog in films als 'Beverly Hills Cop' en 'Trading Places'.

Geen kassucces

Het gaat volgens Forbes ook niet goed met Drew Barrymore. Zij staat bij de actrices op de eerste plaats van overgewaardeerde sterren. Van iedere dollar die ze vorig jaar op haar rekening kreeg, verdiende de producent slechts 40 cent terug. Ze heeft drie jaar achtereen in films gespeeld die geen kassucces werden.

Toch heeft Barrymore volgens Forbes nog zeker toekomst in Hollywood. Zij speelde als kind al in de kaskraker 'E.T.' en had later succes met de 'Charlie's Angels'-films.