Kansloos Ajax toch door naar EL

Aangepast

Ajax heeft zich met dank aan Borussia Dortmund geplaatst voor de tweede ronde van de Europa League.

Ajax verloor zelf met 4-1 bij Real Madrid, maar omdat de Duitsers Manchester City klopten (1-0), hield Ajax City achter zich in groep D van de Champions League.

Real, dat ook de vijf voorgaande duels met Ajax had gewonnen (doelsaldo 16-1) was een uur lang heer en meester. Na de afgekeurde 1-0 van Karim Benzema (buitenspel) en een schot op de paal van Fábio Coentrão, was het geluk op bij Ajax.

Siem de Jong leverde de bal in bij Luka Modric; die vond Benzema (die weer buitenspel stond) en die bediende Cristiano Ronaldo: 1-0. Binnen het halfuur maakte Callejón er 2-0 van na een fraaie pass van Modric.

Ajax ontwaakt na goal Boerrigter

Ook na de 2-0 heerste Real en Ajax mocht Kenneth Vermeer danken dat hij zijn werk deed bij schoten van Sami Khedira en Modric. De Amsterdammers creëerden één kans: een schot van Viktor Fischer, drie minuten voor rust.

Al snel na de pauze was het 3-0; Kaká werd geen duimbreed in de weg gelegd en krulde de bal op fraaie wijze binnen. Na doelpogingen van Daley Blind en Derk Boerrigter ontsnapte Ajax aan de 4-0 van Benzema.

Op het moment dat Borussia scoorde in Dortmund, maakte Boerrigter zowaar de 3-1, na matig keeperswerk van Antonio Adán. Ajax leek ontwaakt, dwong Real achteruit en kreeg kansen via Boerrigter, Danny Hoesen en Eriksen.

Real vond het allemaal best en zag Callejón er nog 4-1 van maken.