KNVB: laat alle leden meepraten

Aangepast op

De KNVB heeft op een persconferentie de amateurclubs opgeroepen om dit weekend de deuren te openen. Alle wedstrijden zijn afgelast, maar dan kunnen de leden en andere betrokkenen met elkaar bespreken wat moet worden gedaan om excessen in de toekomst te voorkomen.

De KNVB zal dat proces ondersteunen, werd gezegd. "Als zoiets als in Almere gebeurt ondanks alle maatregelen die er al zijn, dan hebben we onze clubs nodig om ervoor te zorgen dat dit de allerlaatste keer was", zei KNVB-directeur Anton Binnenmars. De bond gaat bekijken of de aanpak van excessen kan worden verbeterd.

Littekens

Bestuurders van de KNVB gingen vanochtend naar Buitenboys, waar de overleden Richard Nieuwenhuizen grensrechter was. "De gebeurtenissen laten niet alleen bij ons diepe littekens achter, maar bij iedereen die voetbal een warm hart toedraagt", zei een KNVB-bestuurder.

De voetbalbond wil komend weekend betrokken zijn bij de stille tocht die in Almere wordt gehouden voor Nieuwenhuizen.

De afgelasting van al het amateurvoetbal treft dit weekend zeker 800.000 voetballers. In totaal stonden er volgens de KNVB 33.000 wedstrijden op het programma.