Oud-minister dwingt dna-test af

Aangepast op

De Franse Europarlementariër en oud-minister Rachida Dati heeft een overwinning geboekt bij haar strijd om een van haar minnaars het vaderschap van haar kind te laten erkennen. Een rechter in Versailles heeft de multimiljonair Dominique Desseigne verplicht dna af te staan om te zien of hij de vader is van de 3-jarige Zohra.

Desseigne (68) zegt dat niet vaststaat dat hij de vader is, omdat Dati negen maanden voor de geboorte van haar dochter niet alleen met hem, maar met nog zeven andere mannen een affaire had. Ze heeft nooit ontkend dat ze meerdere minnaars had, maar is ervan overtuigd dat Desseigne de vader is.

Stilettohakken

De 47-jarige ongetrouwde Dati kreeg haar enige kind in januari 2009. Over de verwekker gaan in Frankrijk wilde geruchten. Ook een broer van ex-president Sarkozy wordt genoemd. Dati was onder Sarkozy minister van Justitie. Zij baarde ook opzien toen ze een paar dagen na de geboorte op stilettohakken in de ministerraad verscheen.

Multimiljonair Desseigne is de topman van de Franse hotelketen Groupe Lucien Barrière en de baas van een casino in Cannes.