Scheepbouwer weg bij FD na ruzie

Aangepast op

Voormalig KPN-topman Ad Scheepbouwer is gestopt met zijn columns voor Het Financieele Dagblad. Dat heeft hij gezegd tegen NRC Handelsblad, de krant die vorige week een column van hem plaatste die door het FD was geweigerd.

In de column schreef Scheepbouwer uiterst kritisch over een artikel in het FD over AkzoNobel-topman Ton B├╝chner, die wegens oververmoeidheid met ziekteverlof was gegaan.

'Remmen los'

De media schreven daar terughoudend over, zegt Scheepbouwer. "Tot vorige week zaterdag uitgerekend het FD, de zakenkrant waarvan je juist een nuchtere toon verwacht de remmen losgooide."

"Het aanwakkeren van ongezonde nieuwsgierigheid lukt nog net, maar het bevredigen daarvan lukt helemaal niet. Waar ken ik die stijl ook al weer van? Ach ja, natuurlijk, van de roddelbladen in de wachtkamer van de tandarts", schreef Scheepbouwer

Geen zelfkritiek

Het FD weigerde de column, volgens hoofdredacteur Bonjer omdat er veel feitelijke onjuistheden in stonden. Bovendien was de column een aanval op de redacteur en daarmee op de krant, zei Bonjer.

"Kennelijk verdraagt de krant geen kritiek op zichzelf. Dat was precies de portee van mijn stuk, zegt Scheepbouwer in de NRC.