NOS NieuwsAangepast

Motie van wantrouwen PVV senaat

De PVV in de Eerste Kamer heeft een motie van wantrouwen ingediend tegen het kabinet. De oppositiepartij vindt dat het kabinet de belangen van het Nederlandse volk schaadt, dat de rechtsstaat geweld wordt aangedaan en dat de soevereiniteit en democratie worden uitgehold.

Fractievoorzitter Marcel de Graaff zei dat het regeerakkoord de "toets der rechtsstatelijkheid" niet kan doorstaan en dat het is opgesteld met medewerking van mensen om wie een schijn van anti-rechtsstatelijkheid hangt. Hij benadrukte dat in het kabinet ex-krakers zitten en volgens De Graaff staat het kabinet onder leiding van een premier die elke belofte aan de kiezer overboord heeft gegooid.

Nooit eerder

Moties van wantrouwen tegen individuele bewindslieden komen in de Eerste Kamer zelden voor en een motie tegen een heel kabinet is in de senaat nog nooit eerder voorgekomen. De motie zal zeker worden verworpen. Vorige maand diende PVV-leider Wilders ook in de Tweede Kamer een motie van wantrouwen in tegen het kabinet. Ook die haalde het niet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl