15 jaar cel voor moord na vrijspraak

Aangepast op

Na twee eerdere vrijspraken is een 52-jarige man uit Tilburg alsnog veroordeeld voor de moord op zijn vrouw in 2007. Het gerechtshof in Den Bosch legde de man 15 jaar celstraf op. Die straf was ook geƫist door het Openbaar Ministerie.

Het hof acht bewezen dat de man zijn 45-jarige vrouw eerst met een breekijzer op haar hoofd sloeg en vervolgens met een keukenmes negen keer in de rug stak.

Op slot

De Hoge Raad verwees begin dit jaar de zaak terug naar het gerechtshof. Volgens het OM was de motivering van de vrijspraak onbegrijpelijk. Zowel het gerechtshof als de rechtbank hield het voor mogelijk dat er een andere dader bij de moord betrokken was. De man had verklaard dat hij toen hij thuiskwam zijn vrouw dood had aangetroffen.

Volgens de man was hij daarna in paniek het huis uit gevlucht en had hij daarbij de deur achter zich dichtgegooid. Volgens het OM was dat niet mogelijk omdat de deuren van het huis op slot zaten toen de hulpdiensten even later arriveerden.

Bloedsporen

Het hof heeft daar verder onderzoek naar gedaan en concludeert nu dat de man zelf zijn vrouw om het leven heeft gebracht. Er is niets dat de verklaring van de man ondersteunt. Ook de bloedsporen die zijn gevonden in het huis en op de man zelf maken zijn verhaal volgens het hof ongeloofwaardig.