De KNVB heeft een gesprek gehad met het bestuur van Buitenboys na de mishandeling en dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen. De 41-jarige grensrechter van Buitenboys overleed gisteren, nadat hij zondag in elkaar was geslagen door spelers van amateurclub Nieuw Sloten.

"We proberen Buitenboys waar mogelijk te helpen. Daarbij spelen we vooral in op de behoefte van de club", zegt een woordvoerder van de KNVB.

Clubvoorzitter Marcel Oost had gisteravond in het tv-programma Pauw en Witteman felle kritiek op de KNVB. Hij zei dat de bond fouten heeft gemaakt. "Ze hadden er voor ons moeten zijn. Wij zijn allemaal vrijwilligers en maken dit nooit mee. Het is een grote organisatie die ons had kunnen helpen met de media, de leden, noem maar op", zei Oost.

Grove fouten

Pas kort voor de uitzending had Oost voor het eerst sinds het incident contact met de bond. "Ze hebben ook toegegeven dat ze grove fouten hebben gemaakt", zei hij.

De woordvoerder van de KNVB wijst erop dat eerder de afspraak was gemaakt om maandagavond bijeen te komen.

In het programma zei grensrechter Richard Langeveld van Buitenboys dat niemand na de mishandeling de politie heeft gebeld. Volgens hem had niemand door dat de mishandeling zo erg was dat de grensrechter erdoor zou overlijden. Verder zei hij dat alle aanwezigen er direct op afsnelden, maar dat de mishandeling in een mum van tijd voorbij was.

Voorgeleiding

De 41-jarige Richard Nieuwenhuizen werd zondag om onbekende redenen belaagd door voetballers uit de B1 van Nieuw Sloten. Hij kon daarna nog opstaan en naar het clubhuis lopen. Later moest hij naar het ziekenhuis, waar hij gisteren overleed.

Volgens voorzitter Oost waren er vier of vijf spelers betrokken bij de mishandeling. Drie spelers zitten vast. Vandaag besluit het Openbaar Ministerie of zij worden voorgeleid.

STER reclame