Voorstelling 125 jaar Carré afgelast

Aangepast op

Theater Carré in Amsterdam gaat het 125-jarig bestaan op een ander moment feestelijk vieren. De galavoorstelling van vanavond is afgelast vanwege het overlijden van acteur Jeroen Willems, die een prominente rol had in de voorstelling.

Directeur Van der Zwaan van Carré spreekt van een moeilijke beslissing omdat 1600 mensen het jubileum vanavond zouden meevieren en er lang en hard is gewerkt aan de voorbereiding. "Maar theater maak je met z'n allen, dan is de beslissing ook eigenlijk niet moeilijk. Dan kun je niet doorgaan", zei Van der Zwaan.

Beatrix

Ook koningin Beatrix zou aanwezig zijn bij de galavoorstelling vanavond.

Koninklijk Theater Carré bestaat vandaag precies 125 jaar. Dat wordt gevierd met een reeks voorstellingen waarin alle aspecten van de theaterwereld aan bod komen. Acteur Jeroen Willems zou in het genre 'toneel' een belangrijke bijdrage hebben. Hij werd vanmiddag tijdens de repetities onwel en overleed later.

Jubileumvoorstellingen

Aan het begin van de avond arriveerden er nog genodigden die niet op de hoogte waren van de afgelasting van de galavoorstelling. Het is de bedoeling dat de geplande jubileumvoorstellingen de komende tijd wel doorgaan.