NOS NieuwsAangepast

Acteur Jeroen Willems overleden

De acteur en zanger Jeroen Willems is vandaag onverwacht overleden. Dat heeft een woordvoerder van het Amsterdamse theater Carré bevestigd. De 50-jarige Willems werd onwel tijdens een repetitie voor de galavoorstelling ter gelegenheid van 125 jaar Carré.

Willems werd in allerijl van het theater naar het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam gebracht en is daar overleden. Waaraan hij is overleden is nog onduidelijk.

Afgelast

Jeroen Willems was een van de 20 artiesten die zouden optreden ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan van Carré. De gala-voorstelling die ook door Koningin Beatrix zou worden bijgewoond, gaat niet door.

Na de toneelacademie begon Willems zijn acteerloopbaan bij Theatergroep Hollandia. Daarna volgden vele andere gezelschappen, maar Willems zou pas echt beroemd worden door zijn rollen in films en televisieproducties. Zo speelde hij de hoofdrol in de dramaserie Stellenbosch, de rol van Koning Willem II in de televisieserie De Troon en Frenk in Komt een vrouw bij de dokter.

Gouden Kalf

Willems ontving in 2010 een Gouden Kalf voor 'beste mannelijke bijrol' voor zijn rol als Claus in de film Majesteit. In oktober van dit jaar kwam daar nog een Gouden Kalf bij voor 'beste acteur televisiedrama' voor zijn rol in Cop vs Killer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl