NOS NieuwsAangepast

'Meer spelers betrokken bij mishandeling grensrechter'

Meer voetballers waren betrokken bij de mishandeling van de grensrechter van SC Buitenboys in Almere. Dat zegt de voetbalclub. Het zou om vier of vijf spelers gaan. Voorzitter Oost van de club concludeert dat uit een verklaring van de grensrechter zelf.

Gisteren werden al even meer daders genoemd, toch zijn tot nu toe drie jongens opgepakt. De grensrechter kon, nadat hij was aangevallen, opstaan en naar het clubhuis lopen. Daar vertelde hij dat hij door vier of vijf jongens was mishandeld, zei Oost. Even later keek de man zelfs nog een wedstrijd op de club. Later bleken zijn verwondingen zo ernstig te zijn dat hij naar het ziekenhuis moest. Vanmiddag overleed hij.

"Onze grensrechter Richard overleed om 17:30 uur in bijzijn van zijn familie", dat heeft SC Buitenboys getwitterd. "Dit geweld op de velden moet stoppen ! #stopzinloosgeweld". De man vlagde een wedstrijd van zijn zoon.

Eerder vanmiddag werd de 41-jarige man klinisch dood verklaard. De politie meldde toen dat hij was overleden, maar dat klopte niet. Daarna zei de voorzitter van de voetbalclub Buitenboys dat de zoon van de grensrechter hem had gezegd dat zijn vader nog leeft. Uiteindelijk overleed hij toch. Wie klinisch dood is, vertoont geen waarneembare tekenen van leven meer en heeft geen hartslag en geen ademhaling meer en is buiten bewustzijn. Zonder hartslag loopt iemand binnen 4 tot 6 minuten onomkeerbare hersenschade op. Soms lukt het nog om de hartslag weer op gang te helpen met reanimatie.

Boos

De politie wil niet op de beschuldiging van de club ingaan en zegt druk te zijn met het onderzoek.

Het zijn moeilijke tijden voor SC Buitenboys uit Almere. Onze verslaggever sprak met de aangeslagen voorzitter: "Het is niet fijn hier op dit moment. We zijn boos op de KNVB, we hebben nog geen telefoontje gehad van ze. We zijn allemaal vrijwilligers en ze hadden ons nu goed kunnen helpen met de pers." Een langer gesprek hoor je hiernaast.

Drie voetballers uit Amsterdam zijn aangehouden en zitten nog vast. Hun club is uit de competitie gehaald. De jongens van 15 en 16 speelden gisteren met hun voetbalclub Nieuw Sloten tegen SC Buitenboys in Almere. Na de wedstrijd werd de lijnrechter tegen de grond gewerkt en geschopt en geslagen. Morgen besluit het OM of ze worden voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Door: Helen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl