Topman AkzoNobel keert terug

Aangepast op

Aanstaande vrijdag keert bestuursvoorzitter Ton Büchner van AkzoNobel terug op zijn werk. Dat heeft de raad van commissarissen van het verfconcern laten weten. Sinds begin september zat Büchner thuis met "ernstige vermoeidheidsverschijnselen".

In een persverklaring zegt Büchner: "Ik zie er erg naar uit om terug te keren op mijn plek." Hij bedankt ook de collega's die zijn taken tijdens zijn afwezigheid hebben overgenomen en voor het bedrijf hebben gezorgd.

De burn-out van Büchner kwam nogal onverwacht. Hij was pas enkele maanden in dienst als opvolger van Hans Wijers en oogde fit en enthousiast. In de eerste maanden reisde hij over de hele wereld naar vestigingen en fabrieken van AkzoNobel.

Koers onderuit

Het grootste verfconcern ter wereld heeft flink te lijden onder de economische malaise en zou in oktober de aandeelhouders bijpraten over de toekomstige strategie. Door Büchners ziekte werd die bijeenkomst verschoven naar februari.

Als reactie op de mededeling van de oververmoeidheid van Büchner ging de koers van het aandeel toen hard onderuit. Op het bericht dat hij komende vrijdag weer terugkeert reageert de beurs nauwelijks.