Club geschokt door mishandeling

Aangepast op

De mishandeling van een grensrechter gistermiddag is hard aangekomen bij voetbalclub Buitenboys in Almere.

"Dit is buiten alle proporties", zei voorzitter Oost van Buitenboys in het NOS Radio 1 Journaal. "Hier moet iets aan gedaan worden, vanuit de KNVB, vanuit alle clubs onderling."

Na afloop van een wedstrijd werd de lijnrechter hard geslagen en geschopt door de jonge tegenstanders uit Amsterdam. De man raakte daarbij zwaargewond en ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Tijdens de wedstrijd was de sfeer al grimmig, zegt Oost. Het is hem niet duidelijk hoe het na de wedstrijd uit de hand heeft kunnen lopen. "Mensen probeerden wel in te grijpen, maar het gebeurde allemaal zo snel. Voordat ze aan de andere kant van het veld waren waar de grensrechter werd mishandeld, was het al gebeurd."

Excuses

Drie jongens van 15 en 16 zijn opgepakt voor de mishandeling. De club waar zij voor speelden, Nieuw Sloten, heeft gisteravond een e-mail met excuses gestuurd aan Buitenboys. De daders zijn geroyeerd en het hele team is door de club uit de competitie gehaald.

Buitenboys is blij dat Nieuw Sloten direct actie heeft ondernomen. "We hebben een bericht gekregen van Nieuw Sloten. Ook gaven ze meteen alle medewerking aan de politie. Ik denk dat het ook zo hoort, dat je dit als club niet moet accepteren."