In Diemen-Noord is vanochtend een man in zijn auto doodgeschoten. De auto stond op een oprit van een huis aan de Rietzangerweg. Het slachtoffer is de 40-jarige Patrick Brisbane, zo heeft de politie inmiddels bevestigd. Er is meerdere keren geschoten.

Cocaïne

Brisbane is een bekende van de politie. Hij wordt onder meer in verband gebracht met de invoer van een partij cocaïne. Brisbane werd daarvoor gearresteerd, maar zou later zijn vrijgelaten. Het slachtoffer werd vorige week nog genoemd in een artikel in Nieuwe Revu over 'De foute vrienden van Badr Hari'.

Brisbane werd rond 08.30 uur gevonden, maar de schietpartij was uren daarvoor, om 05.00 uur. Verscheidene omwonenden hebben verklaard schoten te hebben gehoord, maar het duurde lang voor de politie werd gealarmeerd.

Tweede liquidatie

De politie wil niets zeggen over mogelijke verdachten. Er is een Team Grootschalige Opsporing op de zaak gezet. Getuigen is gevraagd zich te melden.

Het is in korte tijd de tweede liquidatie onder criminelen in de buurt van Amsterdam. Anderhalve week geleden werd in Badhoevedorp Remco H. doodgeschoten. Ook hij was een bekende van de politie.

STER reclame