Ajax terug in race na zege op PSV

time icon Aangepast

Ajax heeft de topper met PSV met 3-1 gewonnen.

De Eindhovenaren verloren door de nederlaag in de Arena ook nog eens de koppositie aan FC Twente.

In de eerste helft voetbalde er maar één ploeg. Ajax viel aan en was al snel dicht bij de 1-0: uit een corner kopte Toby Alderweireld snoeihard op de kruising. De volgende hoekschop leverde wel een treffer op via een kopbal van Siem de Jong.

PSV was een half uur lang nauwelijks van de eigen helft af geweest, maar bij de eerste kans was het direct raak: Jeremain Lens krulde de bal prachtig langs Kenneth Vermeer in de verre bovenhoek. Niet veel later werden de Eindhovenaren een penalty onthouden toen Dries Mertens onderuit werd gehaald.

Fischer bezorgt Ajax overwinning

De tweede helft was niet beter, maar wel veel leuker. Beide ploegen leverden nogal eens de bal in bij de opponent, waardoor het spel op en neer ging en de kansen elkaar rap opvolgden.

Zo redde Vermeer knap op een stift van Luciano Narsingh en deed Boy Waterman hetzelfde bij een schot van Daley Blind. Na weer een foutje van Ajax had Lens uit een counter PSV op voorsprong moeten zetten. De geboren Amsterdammer tikte de bal echter naast.

Lens' misser was dubbel zuur, want in de tegenaanval scoorde Ajax: Viktor Fischer dolde Atiba Hutchinson en liet Danny Hoesen de 2-1 maken. Vreemd genoeg bleef het slotoffensief van PSV uit. Sterker nog; door geklungel achterin maakte Fischer zelfs de 3-1.

STER Reclame