NOS NieuwsAangepast

Tips na goudroof op Curaçao

De politie van Curaçao heeft verschillende aanwijzingen die kunnen helpen de grote goudroof van gisteren op te lossen. Gewapende overvallers maakten op een vissersboot 70 goudstaven buit met een totaal gewicht van 216 kilo. De waarde wordt geschat op 9 miljoen euro.

Het kenteken van een van de drie vluchtauto's is bekend. De politie roept de bevolking op uit te kijken naar de auto. Er zijn al verschillende tips binnengekomen. Die worden nog nagetrokken. Volgens de politie waren er ten minste zes overvallers, die allemaal zijn ontkomen.

De kapitein van het schip en drie bemanningsleden worden nog ondervraagd. Zij hadden het goudtransport volgens de regels aangemeld bij de autoriteiten. De politie wil niet zeggen voor wie het goud bestemd was.

'Police'

De overvallers droegen een kledingstuk met 'police' achterop. Bewakers lieten de 'politiemensen' door in de veronderstelling dat het douanemedewerkers waren. Op het moment van de overval waren vier bemanningsleden uit Guyana aan boord. De kapitein raakte gewond toen een overvaller hem met een geweer in het gezicht sloeg.

Een van de bemanningsleden heeft gezegd dat ze vier dagen eerder uit Guyana waren vertrokken. Hij vertelde verder dat de verroeste vissersboot 'Summer Bliss' heet. Volgens hem was het goud bestemd voor een bedrijf op Curaçao, maar kent hij de naam daar niet van. Het is de tweede keer dat hij goud transporteerde.

Een medewerker van de vereniging van goud- en diamantwerkers in Guyana zegt dat legale transporten meestal met zwaar beveiligde vliegtuigen gaan. Volgens hem wordt er vaak goud gesmokkeld om belasting en invoerheffingen te ontduiken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl