City thuis niet voorbij Everton

Manchester City heeft in de Premier League punten verspeeld tegen Everton. De kampioen bleef op eigen veld op een 1-1 gelijkspel steken.

Stadgenoot United komt later vandaag in actie bij Reading en is bij een zege drie punten los.

Marouane Fellaini was de man van de wedstrijd. De sterke Belg zette Everton op 0-1. Joe Hart keerde zijn kopbal, maar was kansloos in de rebound. Net voor rust hield Fellaini Edin Dzeko vast in de zestien, waarna Carlos Tévez de gemakkelijk gegeven penalty benutte.

Coach Martin Jol trad met Fulham aan tegen z'n oude club Tottenham Hotspur. Sandro en Jermain Defoe (twee keer) troffen doel voor de Spurs: 0-3. Swansea City verraste (0-2) en passeerde Arsenal in de stand.

Benítez verliest met Chelsea

Rafael Benítez is nog niet in staat gebleken de vormcrisis bij Chelsea te bezweren.

De opvolger voor de ontslagen Roberto di Matteo zag zijn team na twee doelpuntloze gelijke spelen op eigen veld verliezen bij stadgenoot West Ham United: 3-1.

Chelsea creëerde voor de rust voldoende kansen. De door Fernando Torres bediende Juan Mata vond als enige het doel. Na rust hanteerde West Ham met succes de lange bal. Carlton Cole (ex-Chelsea) kopte de 1-1 binnen, al leunde hij daarbij wel nadrukkelijk op Branislav Ivanovic.

Terwijl de Chelsea-fans weer hun steun in gezang aan Di Matteo betuigden, verziekte West Ham de dag voor Benítez volledig met doelpunten in de slotfase van Mohamed Diamé en Modibo Maiga.