Hells Angels willen clubhuis A'dam

Aangepast op

De Hells Angels willen zich vestigen in een pand in Amsterdam Sloterdijk. Dat meldt De Telegraaf op basis van bronnen binnen de gemeente. Die doet er alles aan om te voorkomen dat de Angels een clubhuis in Amsterdam opzetten.

Volgens de krant gaat het om een pand aan de Humberweg. Bij de Kamer van Koophandel zou onlangs een eenmanszaak op het adres zijn ingeschreven, waar motoren gestald en gepoetst worden.

Op de eerste verdieping is een kantineruimte. Daar zouden Hells Angels al clubavonden hebben georganiseerd.

Direct actie

De motorclub was 40 jaar lang gevestigd in een pand aan de Wenckebachweg in Amsterdam. Begin dit jaar moest de club van de gemeente vertrekken. In ruil daarvoor kregen de Angels 400.000 euro.

In een geheime nota van de gemeente staat volgens De Telegraaf dat de Angels in oktober ook al probeerden een pand in Amsterdam te betrekken. Toen ging het om een locatie aan de Polijsterweg in Amsterdam-Noord.

In de krant zegt een gemeentewoordvoerder dat er direct actie is ondernomen om te voorkomen dat daar een clubhuis zou komen. Begin november waren alle activiteiten op het adres in Amsterdam-Noord stopgezet.