Pro-Morsi-demonstratie in Caïro

Aangepast op

In de Egyptische hoofdstad Caïro wordt vandaag een grote demonstratie gehouden om de onder vuur liggende president Morsi te steunen. De afgelopen dagen protesteerden vooral de tegenstanders van de president.

Ook gisteravond kwamen tienduizenden mensen op het Tahrirplein bij elkaar om te demonstreren. Morsi kende zichzelf vorige week nieuwe bevoegdheden toe en gisteren werd de ontwerptekst van de nieuwe grondwet onverwacht snel goedgekeurd door de grondwetgevende raad. Critici zeggen dat de president zich buiten de wet heeft geplaatst en dat de nieuwe grondwet ondemocratisch is.

Genoeg steun

De Moslimbroederschap en andere islamitische partijen hebben voor vandaag een grote pro-Morsi-demonstratie aangekondigd bij de universiteit van Caïro. De hoge opkomst zal volgens de partijen aantonen dat de president genoeg steun geniet onder de bevolking.

De verwachting is dat Morsi later vandaag zijn goedkeuring geeft aan de conceptversie van de nieuwe grondwet. De tekst zal daarna aan het volk worden voorgelegd in een referendum.