Opnieuw muur Pompeï ingestort

Aangepast op

In het archeologisch monument Pompeï in Italië is na zware regenval een deel van een muur ingestort. Het was een stuk muur van twee meter van een huis dat 2000 jaar oud is. Het pand staat in een gedeelte van de stad dat vanwege onveiligheid is afgesloten voor toeristen.

Het instorten van de muur is het jongste incident in een reeks van verzakkingen in Pompeï. In 2010 stortte een deel van het 'Huis van de gladiatoren' in. De Romeinse kampvechters trainden daar voordat ze met elkaar in gevecht gingen. Ook in 2011 waren er verzakkingen in Pompeï.

Vesuvius

Archeologen, ook buiten Italië, maken zich zorgen over het verval van de ruïnestad. De Italiaanse regering en de Europese Commissie kondigden begin dit jaar aan dat ze 105 miljoen euro investeren in het behoud en het conserveren van Pompeï.

De stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is een van de belangrijkste toeristische trekpleisters in Italië. In het jaar 79 werd de stad bedolven onder gloeiende as na een uitbarsting van de vulkaan Vesuvius. Veel inwoners werden levend begraven.

Ongeveer tweederde is nu uitgegraven. Jaarlijks bezoeken ongeveer 2,5 miljoen mensen Pompeï.