NOS VoetbalAangepast

De Boer zinspeelt op basisplek Hoesen

Trainer Frank de Boer van Ajax durft het ook in de topper tegen PSV aan om Danny Hoesen te laten starten.

De 21-jarige Limburger begon op 25 november bij Roda JC (1-2) in de spits omdat Kolbeinn Sigthórsson en Ryan Babel geblesseerd zijn.

"Ik weet niet of Hoesen zaterdag gaat spelen, maar ik zou het wel met hem aandurven", zei De Boer in zijn vooruitblik op het duel met de koploper van de eredivisie.

Sigthórsson hervat na het weekeinde voorzichtig de training. De IJslandse spits staat sinds begin september aan de kant met een schouderblessure. Hij gaat de komende tijd drie keer per week met fysiotherapeut Pim van Dord op het veld trainen.

Ajax gaat uit van eigen kracht

Het is tegen PSV aan- of afhaken voor Ajax. "Na die wedstrijd kan het verschil drie, zes of negen punten zijn. Met name tussen die drie en negen punten zit natuurlijk een enorm verschil", zei De Boer. "Aan ons de taak om het gat te verkleinen."

Na veertien wedstrijden heeft koploper PSV zes punten meer dan Ajax, dat vierde staat. "We moeten gewoon ons eigen spel spelen", aldus De Boer. "We stappen niet snel van onze filosofie af. Zeker in de ArenA willen we domineren, ook tegen PSV. Hun voornaamste wapen is hun snelheid voorin, gecombineerd met de ervaring en sluwheid van Mark van Bommel en Kevin Strootman."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl