NOS WielrennenAangepast

Oud-rechter leidt UCI-commissie

Sir Philip Otton leidt de onafhankelijke commissie die op verzoek van de internationale wielrenunie UCI is ingesteld om haar rol in de dopingaffaire rond Lance Armstrong te onderzoeken.

Otton werd voorgedragen door John Coates, de voorzitter van het sporttribunaal CAS, en is een voormalig rechter van het Britse Hof van Beroep. Otton wordt bijgestaan door de Britse parlementariër en voormalig paralympisch topatlete Tanni Grey-Thompson en de Australische advocaat Malcolm Holmes.

De commissie gaat het omvangrijke USADA-rapport bestuderen met als doel tot conclusies en aanbevelingen te komen om het aanzien van het wielrennen te verbeteren.

Commissie cruciaal

Coates werd benaderd een commissie samen te stellen omdat in het USADA-rapport de integriteit van de UCI in twijfel werd getrokken.

"Het rapport en de aanbevelingen van deze commissie zullen cruciaal zijn om het vertrouwen in het wielrennen en de UCI te herstellen", denkt UCI-voorzitter Pat McQuaid. "We zullen onze medewerking verlenen aan de onderzoekers en we raden alle betrokken partijen aan hetzelfde te doen."

De eerste hoorzittingen van de commissie worden tussen 9 en 26 april gehouden. Het volledige rapport over de rol van de UCI in de zaak-Armstrong zou uiterlijk op 1 juni klaar moeten zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl