Geen communicatie met Syrië

Aangepast op

Al urenlang komt er weinig tot geen nieuws uit Syrië. Het internet ligt er nog steeds uit en mobiel en vast bellen is bijna onmogelijk.

Het is niet duidelijk wie er verantwoordelijk is voor het communicatie-isolement waarin Syrië zich sinds gisteravond bevindt. Het lijkt erop dat het regime van Assad alle communicatiemiddelen heeft uitgeschakeld, maar volgens de Syrische regering zijn de opstandelingen verantwoordelijk. Internationale waarnemers wijzen erop dat de opstandelingen geen enkel belang hebben bij een communicatie-isolement.

Moeilijk bereiken

Fysiek is Syië ook moeilijk te bereiken, bijna alle vluchten naar de hoofdstad Damascus zijn geschrapt vanwege hevige gevechten rond de luchthaven. Verder zou een aantal grensovergangen zijn gesloten.

De afgelopen weken hebben de opstandelingen steeds meer successen geboekt, vooral in het noorden en oosten. De regeringstroepen van Assad zouden daar zijn verdreven. Als Assad gebieden prijs heeft moeten geven, zet hij zijn luchtmacht in. Volgens de jongste berichten worden veel doelen in noord en oost Syrië door vliegtuigen van Assad gebombardeerd.