Bedankje voor attente agent NYC

Aangepast op

De politie van New York heeft een barmhartige agent een bedankje gegeven voor het helpen van een dakloze man. Een foto waarop hij schoenen aan de dakloze geeft, ging de afgelopen dagen de wereld rond en groeide uit tot een hit op internet.

Vlak voor een drukbezochte persconferentie overhandigde de commissaris van de New Yorkse politie buiten het zicht van de camera's een paar manchetknopen aan de 25-jarige agent Lawrence DePrimo.

Veel reacties

De foto van de agent en de dakloze werd honderdduizenden keren geliked op de Facebookpagina van de politie en leidde tot veel reacties. Burgemeester Bloomberg van New York twitterde dat de actie mensen eraan moet herinneren dat ze dingen met elkaar moeten delen.

Op de persconferentie zei DePrimo dat hij tijdens het geven van de schoenen niets merkte van de vrouw die de foto maakte. Hij zei verder dat hij de dakloze nog aanbood om wat te eten, maar dat wilde hij niet. "Hij zei dat ik al genoeg had gedaan", zei DePrimo. "Hij had een glimlach van oor tot oor."

Dakloze

De grote afwezige op de persconferentie was de dakloze. Hulpverleners hebben de oudere man wel eens gezien, maar weten niet wat zijn naam is.

In e-mails naar Amerikaanse media verklaren mensen dat ze de dakloze de afgelopen dagen hebben zien lopen, maar dat hij de schoenen niet droeg. "Waar zijn ze heen? In ieder geval niet aan zijn voeten", schrijft een vrouw die ervan overtuigd is dat ze de man heeft gezien.