Homovriendelijke moskee in Frankrijk

Aangepast op

De moskee is geopend door Ludovic-Mohamed Zahed, zelf moslim, feminist en homoseksueel. Hij vindt dat de islam, feminisme en homoseksualiteit best samen kunnen: "Ik wil een plek waar mensen altijd verwelkomd worden als broers en zussen, ongeacht de geaardheid of etniciteit", vertelt hij aan The Guardian.

Zahed voelde zich in een normale moskee niet thuis: "Vrouwen moeten achteraan zitten en een hoofddoek dragen. Homo's zijn bang voor agressie." Hij wilde een veiligere plek waar iedereen kan bidden. Het is de bedoeling dat in de moskee in de toekomst ook huwelijken worden afgesloten.

'Homoseksualiteit niet verboden volgens Koran'

Volgens Zahed staat er in de Koran niet dat homoseksualiteit verboden is. Hij raakte geïnspireerd door eerder geopende homovriendelijke moskees in Amerika, Canada en Zuid-Afrika. Volgens Zahed zullen binnenkort ook in Engeland en Denemarken dit soort speciale gebedshuizen komen.

Eerder deze maand gingen er nog tienduizenden Fransen in Parijs de straat op, omdat het kabinet het homohuwelijk goedkeurde. De protesten werden georganiseerd door conservatieve katholieke groeperingen.

Door: Anna