Gevechten bij vliegveld Damascus

Aangepast op

De luchthaven van Damascus is afgesloten van de buitenwereld door gevechten tussen rebellen en het Syrische leger. Dat meldt het persbureau Reuters. De belangrijkste toegangsweg naar het vliegveld is door de gevechten geblokkeerd.

Luchtvaartmaatschappij Egypt Air zegt niet meer op de Syrische hoofdstad te vliegen. Eerder maakte Emirates uit Dubai al bekend dat voorlopig alle vluchten naar Damascus zijn geschrapt.

Zware bombardementen

Verder melden Syriƫrs dat internet eruit ligt en zowel het mobiele als het vaste telefoonverkeer niet goed werkt. Het is de grootste communicatiestoring sinds de opstand tegen het regime van president Assad ruim anderhalf jaar geleden begon. Het bewind van Assad stelt dat de opstandelingen verantwoordelijk zijn voor het platleggen van de communicatie.

De afgelopen weken hebben de rebellen verschillende legerbases van het Syrische leger veroverd. Het lijkt erop dat Assad steeds meer de controle over het noorden en oosten van het land verliest, ondanks de zware bombardementen van de Syrische luchtmacht.