Cel voor doodschoppen supporter

Aangepast op

De man die een jaar geleden een voetbalsupporter een harde trap gaf, waaraan de 77-jarige man later overleed, is schuldig bevonden aan zware mishandeling met de dood tot gevolg. Hij heeft een celstraf gekregen van drie jaar.

De rechtbank veroordeelt hem voor grof en excessief geweld met grote gevolgen. De rechter laat meewegen dat de verdachte spijt heeft betuigd, maar zegt dat dat niet wegneemt dat hij verantwoordelijk is voor zijn daden.

De officier van justitie had vier jaar cel geƫist. De 33-jarige Silvester M. uit Amsterdam had volgens justitie niet de bedoeling om de man te doden, maar wel om hem ernstig letsel toe te brengen. Het slachtoffer overleed enkele weken later.

Oud-kickbokser

De Amsterdammer is een oud-kickbokser en wist volgens justitie precies wat hij deed toen hij de man met een voetbalschoen tegen het bovenlichaam trapte. Kort daarvoor had hij een rode kaart gekregen, de 77-jarige aanhanger van de tegenstander liet merken dat hij het daarmee eens was.

De verdachte verklaarde kort na de wedstrijd dat hij spijt had van zijn daad en nam contact op met de familie van het slachtoffer. De man was op dat moment nog in leven.

Het incident gebeurde tijdens een wedstrijd in Amsterdam tussen Sporting Noord, waar M. voetbalde, en OSV.