Ouders lezen op Facebook over dood dochter

Aangepast op

De ouders van de 17-jarige Amerikaanse Jasmine Benjamin kwamen er op een bizarre manier achter dat hun dochter is overleden: via Facebook. Ze lazen in een berichtje van een vriend van hun dochter dat ze dood was aangetroffen op de universiteit waar ze studeerde. Ze werd vorige week al gevonden door de politie, maar die vergaten haar ouders in te lichten.

Jasmine studeerde verpleegkunde in Valdosta en woonde daar op een campus met andere studenten. Toen Jasmine in haar kamer werd gevonden bleek ze, volgens de politie, al 12 uur dood te zijn. Het was niemand opgevallen, omdat medestudenten dachten dat ze gewoon een dutje aan het doen was.

De politie dacht eerst dat de studente aan een natuurlijke dood was gestorven, maar na autopsie blijkt dat ze is vermoord.

Ongevoelig

James Jackson, Jasmine's stiefvader, snapt niet dat niemand heeft geprobeerd zijn dochter wakker te maken. "Dat is het meest vervelende. Wat voor school ben je als je niet weet dat er iemand op de bank ligt en niets van zich laat horen? Na een bepaalde tijd controleer je dat toch?", zegt hij tegen CBS Atlanta.

Ook snapt hij niet dat de universiteit hem en zijn vrouw niet heeft ingelicht over de dood van zijn stiefdochter. "Hoe kunnen ze zo ongevoelig zijn tegenover de familie? Ook al is het vakantie, dan kan je op zijn minst vertellen wat er aan de hand is", zegt Jackson tegen de televisiezender. Onderaan het artikel vind je een interview met Jasmine haar moeder en stiefvader.

De universiteit zegt dat ze de standaardprocedure gewoon gevolgd hebben: de school neemt contact op met de politie en de politie brengt de ouders op de hoogte. Uiteindelijk lichtte de politie de ouders pas zeven dagen na Jasmine's dood in. Maar, toen hadden ze het slechte nieuws al op Facebook gelezen.

Thanksgiving

De politie onderzoekt de moord. "Maar dat is op dit moment nog erg lastig" zegt een politiewoordvoerder tegen The Atlanta Journal. "Dit komt omdat studenten vakantie hebben en naar huis zijn voor Thankgiving".

Door: Esther