William en Kate in 'hun' Cambridge

Aangepast op

De Britse prins William heeft gisteren met zijn vrouw een bezoek gebracht aan 'hun' Cambridge. Het was het eerste officiële bezoek van het echtpaar aan de stad.

Officieel zijn William en Kate hertog en hertogin van Cambridge. Bij de ontvangst gisteren grapte de koninklijke vertegenwoordiger in de stad dan ook dat de twee hun stad kwamen opeisen. Het echtpaar kreeg de adellijke titel vorig jaar toegewezen bij hun huwelijk.

Daklozencentrum

Het echtpaar had verschillende afspraken in de stad. Zo openden ze een daklozencentrum en spraken met studenten en docenten van de wereldberoemde universiteit in de stad.

Tussendoor namen William en Kate ook de tijd voor de duizenden belangstellenden die op het bezoek waren afgekomen. Daarbij nam William lachend een rompertje in ontvangst met de tekst 'Papa's kleine copiloot'. In Groot-Brittannië wordt reikhalzend uitgekeken naar een baby van de troonopvolger, die werkt als RAF-piloot.

Gesprek van de dag in Cambridge was gisteren het nieuwe kapsel van Kate. In de Britse pers wordt de coupe vergeleken met de style van Farah Fawcett in de jaren 70.