Clubs uit Manchester slaan gaatje

Aangepast op

In de Premier League hebben de twee topclubs uit Manchester een gaatje met de rest geslagen.

Koploper United won op eigen veld van West Ham United (1-0) en kampioen City pakte de punten bij Wigan Athletic (0-2).

Laatkomers op Old Trafford hadden pech, want het enige doelpunt viel al na 31 seconden; Robin van Persie speelde zich vrij, haalde uit en zag de bal via een speler van West Ham in het doel verdwijnen.

City kwam pas laat op 0-1 en had daarbij de hulp van de Wigan-doelman nodig. In de 69ste minuut liet Ali Al-Habsi liet een schot van Gareth Barry los, waarna Mario Balotelli simpel scoorde. Wat later verschalkte James Milner de keeper met een afstandsschot.

Chelsea weer gelijk

Chelsea wist zijn tweede wedstrijd onder de nieuwe manager Benitez evenmin te winnen. Na de 0-0 van zaterdag tegen Manchester City, kwam Chelsea in Londen ook tegen Fulham niet tot scoren: 0-0.

Tottenham Hotspur en Liverpool troffen elkaar in Londen, waar de Spurs in een aantrekkelijk duel wonnen (2-1) en Gareth Bale en Aaron Lennon de hoofdrolspelers waren.

Lennon maakte de 1-0 na een voorzet van Bale, die zelf voor de 2-0 zorgde met een vrije trap. Liverpool kwam op 2-1 door een curieuze treffer; Lennon voorkwam op de lijn een doelpunt van Steven Gerrard, ramde de bal weg, maar deed dat recht in het gezicht van Bale, die in eigen doel 'kopte'.