Athene zet voetbalclub in donker

Aangepast op

De Griekse voetbalclub Panathinaikos dreigt zijn thuiswedstrijden voortaan overdag te moeten spelen.

De Atheense club huurt voor deze wedstrijden het Olympisch Stadion, dat eigendom is van de Griekse overheid, maar kan al enige tijd de elektriciteitsrekeningen niet meer betalen.

De stadiondirectie weigert daarom nog langer 's avonds de lichtmasten aan te zetten en heeft de club voorgesteld dan maar bij daglicht te gaan voetballen.

Reclame

Of de voetbalclub akkoord gaat met dit voorstel is nog maar de vraag. Met de Griekse betaalzender NOVA, die de rechten heeft van de Griekse voetbalcompetitie, is al eerder afgesproken dat de wedstrijden vooral 's avonds worden gespeeld. De zender dreigt anders veel reclame-inkomsten mis te lopen.

Panathinaikos zou nu voor de thuiswedstrijden kunnen uitwijken naar het Apostolos Nikolaidis-stadion, dat ook in Athene ligt. Dat stadion is eigendom van de club, maar het biedt ruimte aan nog geen 17.000 toeschouwers. Panathinaikos speelt daarom sinds 1984 in het Olympisch Stadion, waar bijna 70.000 mensen in kunnen.

De stadiondirectie en de club onderhandelen over een nieuw huurcontract. Een woordvoerder van de club verwacht dat er voor het einde van het jaar een oplossing is.

Injectie

Panathinaikos kampt al jaren met een ernstig tekort op de begroting. Onlangs verzocht de clubleiding de investeerders en aandeelhouders om een kapitaalinjectie van 15 miljoen euro.

Het is een van oudste en meest succesvolle voetbalclubs in Griekenland.