In Utrecht zijn vanochtend vroeg twee vrouwen zomaar bespoten met sambal. De scherpe saus kwam onder meer in hun gezicht. De twee moesten hun ogen laten uitspoelen op het politiebureau en hielden rode plekken over aan het voorval.

De politie kreeg rond 05.45 uur een telefoontje dat twee vrouwen gewond waren geraakt bij een horecazaak in het centrum van de stad. Toen agenten aankwamen, zaten de vrouwen van 20 en 21 jaar onder de rode saus. Ze zeiden dat twee jongens zonder enige aanleiding sambal in hun gezicht hadden gespoten.

Baldadig

"Toen we zagen dat ze in hun ogen waren gespoten, hebben we ze snel meegenomen naar het bureau", zegt een politiewoordvoerder. "Daar hebben we hun ogen laten uitspoelen met een methode die we ook gebruiken als mensen pepperspray in hun gezicht hebben gehad."

De politie is op zoek naar de daders. "Dat zijn twee jonge jongens die het wellicht leuk vonden of baldadig zijn geweest. Maar zij hebben zich absoluut niet gerealiseerd wat ze hebben aangericht", zegt de woordvoerder.

STER reclame