Dortmund en Schalke lopen averij op

Borussia Dortmund heeft in eigen huis met 1-1 gelijkgespeeld tegen Fortuna Düsseldorf.

Jakub Blaszczykowski zorgde voor de 1-0, maar Stefan Reisinger maakte namens de bezoekers in de slotfase gelijk.

Schalke leed bij Hamburger SV een 3-1 nederlaag. De thuisploeg zag voor de rust Dennis Aogo de paal raken en de bezoekers hadden bijna succes met een kopbal van Chinedu Obasi, die van de lijn werd gehaald.

Na de rust sloeg Hamburger SV toe met treffers van Maximilian Beister, Artjoms Rudnevs en Aogo. Klaas-Jan Huntelaar deed bij 2-0 wat terug. Zijn penalty werd gekeerd, maar in de rebound schoot hij wel raak.

Schalke 04 miste de geblesseerde Ibrahim Afellay. HSV speelde zonder Rafael van der Vaart (blessure) en Jeffrey Bruma (bank).