Paus Benedictus gaat twitteren

Aangepast op

Paus Benedictus XVI mag een man zijn die het liefst lange, handgeschreven teksten maakt, vanaf maandag worden het maximaal 140 tekens. Het Vaticaan zal dan het twitteraccount van de kerkvader op een persconferentie bekendmaken.

De paus stuurde tot nu toe één tweet de wereld in, tijdens de presentatie van de nieuwe webpagina van het Vaticaan. De woorden "Praised be our Lord Jesus Christ! With my prayers and blessings, Benedictus XVI" leverden het twitteraccount van het Vaticaan vorig jaar tienduizenden volgers op.

De vraag is wat nu de twitternaam van de paus wordt. De accounts @Benedicto_XVI, @Benedicto_papa, @benedictoxvi en @Pope2YouVatican zijn al in gebruik door anderen.

Radio

Het is niet voor het eerst dat het Vaticaan moderne communicatiemiddelen gebruikt om gelovigen te bereiken.

Al in de jaren 30 ging de kerk samenwerking aan met de Italiaanse uitvinder Guglielmo Marconi. Die zette destijds voor het Vaticaan een radiozender op.

Begin 2010 riep de paus priesters op om gebruik te maken van sociale media als Twitter en Facebook. Het Vaticaan verklaarde toen dat priesters via die weg het evangelie kunnen verspreiden.

Fox

De persconferentie van maandag wordt gegeven door de nieuwe media-adviseur van het Vaticaan, Greg Burke.

Burke, die eerder correspondent was van Fox News, werd deze zomer aangesteld door het Vaticaan.