Máxima viert 1000ste leerbaan mee

Aangepast op

Prinses Máxima heeft in Den Bosch een rapport in ontvangst genomen over het regionale Actieplan Leerbanen. Tijdens de presentatie werd bekend dat duizend jongeren via dat actieplan een leerbaan hebben gekregen.

Het actieplan is opgezet om schooluitval te voorkomen en jongeren te helpen aan een mbo-diploma. Scholen, ondernemers en gemeenten in Noord-Brabant werken samen om de jongeren een leerbaan te geven.

Subsidie

Het plan begon in 2004 als een landelijk project van het midden- en kleinbedrijf en werd toen gesubsidieerd door het Rijk. Toen die subsidie later werd ingetrokken, namen de Brabantse gemeenten de financiering over.

Máxima bracht vanmiddag ook een bezoek aan de Shake it! Academy van het projectbureau Whaa. Dat bureau won vorig jaar het Grote Appeltje van Oranje, een prijs van het Oranjefonds voor een bijzonder, innovatief of succesvol project op sociaal gebied.

De Shake it! Academy biedt dans- en theatercursussen voor jongeren uit verschillende culturen. Op die manier wil de academie jongeren stimuleren om hun talenten te ontwikkelen en mee te doen aan culturele activiteiten.