NUHR-raam in Kleine Komedie

Aangepast op

Theatergroep NUHR (Niet Uit Het Raam) heeft een eigen raam gekregen in De Kleine Komedie in Amsterdam. Vanwege het 25-jarig jubileum van de groep onthulde collega-cabaretier Bert Visscher vanmiddag het eerbetoon in het theater.

In het raam is het logo van NUHR met '25 jaar' gegraveerd. De afbeelding is ongeveer 20 bij 20 centimeter groot en zit in een muur van de foyer van de Kleine Komedie.

In 1987 richtten Peter Heerschop, Joep van Deudekom en Viggo Waas NUHR op voor het lustrumfeest op de Academie voor Lichamelijke Opvoeding. Ze kwamen dat jaar ook in de finale van het cabaretfestival Cameretten en kregen landelijke bekendheid.

Jubileumvoorstelling

Om het zilveren jubileum te vieren treedt NUHR zes keer tot in de nacht op in de Kleine Komedie. Vanavond is de eerste voorstelling; die is uitverkocht. De cabaretiers 'doen' hoogte- en dieptepunten, nooit gespeelde scènes, verzoeknummers en een quiz. Ook zijn er gastoptredens van onder anderen Acda en de Munnik, Erik van Muiswinkel, Frank Lammers en Marissa van Eyle.