Hanen slachten gaat gewoon door

Aangepast op

De aankondiging ervan veroorzaakte veel ophef, maar het hanen slachten tijdens een debat in De Balie gaat gewoon door. De Partij voor de Dieren had de Amsterdamse wethouder voor Dierenwelzijn Eric van der Burg gevraagd om het hanen slachten te verbieden, maar zonder resultaat.

In De Balie is morgen een discussieavond over de productie van vlees. De bedoeling van de avond is een gesprek over hoe we dagelijks vlees eten, maar dat we volledig vergeten zijn dat daarvoor een levend dier gedood moet worden. Om dit duidelijk te maken gaat een slager een aantal hanen slachten.

Als de hanen morgen niet geslacht worden zouden ze volgens Van der Burg een paar dagen alsnog gedood worden. Ook zou de slachting volgens de hygiƫne- en dierenwelzijnregels gebeuren. De wethouder staat, na een gesprek met de directeur van De Balie, zelfs achter het initiatief.

Klacht

Nu de slachting gewoon doorgaat heeft de PvdD besloten een klacht in te dienen bij de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit.

Wie zin heeft in een stukje haan kan vrijdag terecht in De Balie. Op het menu staat dan parfait van kippenlever, pastei van kippenborst en kippenpootjes.

Door: Esther