NOS NieuwsAangepast

Rel over verkleed-oekaze in Brussel

In België is ophef ontstaan over het dringende advies van de Hogeschool-Universiteit Brussel op verkleedpartijen tijdens de ontgroening. Dat verbod werd afgekondigd nadat een student die als vrouw was verkleed, was verkracht.

De man van 19 liep vorige maand terug van zijn ontgroening door de stad toen hij werd ingesloten door een groep allochtone jongeren. Die stalen zijn gsm, duwden hem een parkeergarage in en verkrachtten hem daar, melden Belgische media.

De Hogeschool-Universiteit adviseerde mannelijke studenten om zich niet meer als vrouw te verkleden, omdat "bepaalde groepen" dat als een provocatie kunnen opvatten.

Vlaams Belang

Het Vlaams Belang vindt dat de Brusselse Hogeschool-Universiteit daarmee zwicht voor moslims. Volgens de politieke partij is wel duidelijk dat die "bepaalde groepen" ook ongesluierde meisjes uitschelden voor hoer en homo's op straat aanvallen.

De houding van de HUB is onaanvaardbaar omdat impliciet de schuld wordt gelegd bij de slachtoffers, zegt het Vlaams Belang in een verklaring.

'Geen verbod'

Ook de Brusselse staatssecretaris voor Gelijke Kansen, Bruno De Lille, wil dat het verbod wordt teruggedraaid. "De daders moeten worden aangepakt en niet de slachtoffers."

Voor de verkrachting zijn twee jongens van 15 en 17 opgepakt. Ze zitten vast in een jeugdinstelling.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl