NOS NieuwsAangepast

Haagse jongen was ongewapend

De jongen die zaterdagochtend op station Hollands Spoor in Den Haag door de politie werd neergeschoten, had geen vuurwapen bij zich. Dat heeft het Openbaar Ministerie bekendgemaakt.

De politie ging zaterdagochtend bij het station kijken na een melding dat er een gewapende man rondliep. Op een van de perrons liep de 17-jarige jongen. Toen hem werd gevraagd zijn armen omhoog te steken, zou hij naar zijn middel hebben gegrepen. Daarop schoot een agent hem neer.

De kogel raakte hem vermoedelijk in zijn nek. De jongen overleed later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Forensisch onderzoek

Afgelopen weekeinde heeft de Rijksrecherche getuigen en betrokkenen gehoord. Het OM zegt verder dat er beelden zijn veiliggesteld en dat er sectie is verricht op het lichaam van de jongen.

Gisteravond hielden zo'n 150 mensen een stille tocht. De tocht was georganiseerd door vrienden van de overleden jongen en eindigde op het perron waar hij is neergeschoten.

Het was de vijfde keer dit jaar dat iemand dodelijk wordt geraakt door een politiekogel. Vorig jaar waren er vijf dodelijke incidenten waarbij mensen van de politie betrokken waren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl