Het Openbaar Ministerie heeft zeven jaar cel geëist tegen voormalig advocaat Aschwin B. voor drugshandel. De strafpleiter werd twee jaar geleden op heterdaad betrapt met 76 kilo cocaïne in een appartement in het centrum van Rotterdam.

De 37-jarige B. was behalve als advocaat ook bekend als kickbokser onder de naam 'Bad Boy'. Op het moment dat de politie de Rotterdamse woontoren binnenviel, was hij in de keuken met een blender cocaïne aan het versnijden. In het appartement werden verschillende keukenblenders gevonden, een cocaïnepers en een groot aantal mobiele telefoons.

In het huis van een medeverdachte in Purmerend werd 1,4 miljoen euro contant geld gevonden. Bij Aschwin B. thuis werd ook cocaïne, een nepvuurwapen en een groot geldbedrag gevonden.

Hoofdverdachte

De cocaïnevangst was het resultaat van een lang onderzoek van de nationale recherche. Uit het onderzoek bleek dat de Surinaamse drugsbende regelmatig partijen cocaïne vanuit Zuid-Amerika naar Europa smokkelde. De drugs werd per vrachtboot naar de havens van Rotterdam, Antwerpen of Hamburg vervoerd. Ook per vliegtuig werd cocaïne gesmokkeld.

Het OM ziet de 48-jarige Jerrel B. als hoofdverdachte. Tegen hem is tien jaar geëist.

Strafrechtadvocaat Aschwin B. raakte ook betrokken bij de cocaïnesmokkel van zijn neef Jerrel B. Volgens het OM speelde de strafpleiter een directe rol bij de voorbereidingen voor de smokkel van 30 kilo cocaïne van Ecuador naar Nederland. Ook zou hij betrokken zijn bij de distributie van de cocaïne in Nederland en het witwassen van drugswinsten.

Tegen drie andere verdachten is tot tien jaar cel geëist.

STER reclame