Hoestdrank blijkt dodelijk

Aangepast op

In de Pakistaanse stad Lahore zijn minstens 13 doden gevallen na het drinken van hoestdrank. Volgens de Pakistaanse autoriteiten was het drankje giftig. Er zijn nog zo'n 20 mensen die in levensgevaar verkeren.

Inmiddels is een apotheek die de hoestdrank verkocht, gesloten. De hoestdrank is zonder recept te krijgen en kost zo'n 33 eurocent per fles. Het lijkt erop dat de mensen die het goedje dronken, al langer verslaafd waren aan het goedje. Het medicijn kan, wanneer het in grote hoeveelheden wordt gedronken, ervoor zorgen dat je high wordt.

Drugsverslaafden

"Sommige van de slachtoffers werden gevonden op een plek waar wel vaker drugsverslaafden komen", vertelt een lokale politieofficier aan persbureau AFP. Inmiddels is in de regio alle voorraad van de hoestdrank in beslag genomen. Omdat de drank niet over de datum was, wordt verondersteld dat het goedje giftig was.

Het is niet voor het eerst dat er in Pakistan doden vallen na het nemen van giftige medicijnen. In Januari vielen er al zo'n 100 doden door het gebruiken van een medicijn tegen hartproblemen, dat ook giftig bleek.