RTV West: jongen was ongewapend

Aangepast op

De jongen die zaterdagochtend door de politie werd neergeschoten op het Haagse station Hollands Spoor droeg geen wapen. Dat meldt Omroep West op basis van verschillende bronnen binnen en buiten de politie. De 17-jarige jongen overleed later aan zijn verwondingen.

Het Openbaar Ministerie wil bevestigen noch ontkennen dat de jongen ongewapend was. Maandag komt het OM met een mededeling over deze zaak. De Rijksrecherche doet het onderzoek.

De Haagse politie kwam zaterdagochtend vroeg naar het treinstation na een melding dat daar een gewapende man rondliep. Op perron 4 troffen de agenten de jongen aan. Toen hem werd gevraagd zijn armen omhoog te steken, greep de jongen volgens Omroep West naar zijn middel. Daarop schoot een agent hem neer. De kogel trof hem vermoedelijk in de nek.

Stille tocht

Zondagavond hielden zo'n 150 mensen een stille tocht voor het slachtoffer. De tocht was georganiseerd door vrienden van de overleden jongen. Hij eindigde op perron 4 van het station, waar mensen kaarsen aanstaken en bloemen legden.