NOS SportAangepast

Vettel opnieuw wereldkampioen F1

Sebastian Vettel is in Brazilië voor het derde jaar op rij wereldkampioen in de Formule 1 geworden.

Alleen Fernando Alonso kon de Red Bull-coureur nog van de titel afhouden, maar de Spanjaard kon de dertien punten die hem van zijn derde titel scheidden, net niet overbruggen.

Voor Alonso begon de GP op Interlagos in Sao Paulo nochtans hoopvol; Vettel startte slecht en moest na een spin in de eerste ronde achteraan beginnen. Maar zijn opmars was voorbeeldig en al snel had hij Alonso weer in het vizier.

Alonso, als zevende gestart, stuurde zijn Ferrari bij de start goed naar voren, maar raakte zijn derde plaats kwijt na een glijpartij op het natte wegdek.

Button beloond voor bandenkeuze

De regen bleef een rol spelen in het verdere verloop van de slotrace. Nico Hülkenberg en Jenson Button bleven het langst op droogweerbanden rijden en reden ook lang aan kop. Maar Hülkenberg slipte bij een inhaalmanoeuvre en duwde daarbij Lewis Hamilton van de weg.

Ineens gloorde er weer hoop voor Alonso en nadat hij ploegmaat Felipe Massa was gepasseerd, lag hij tweede en Vettel, na tijdverlies bij een bandenwissel, elfde. Vettel rukte al rap weer op naar plaats zes en die positie was toereikend.

De Brit Jenson Button won de wedstrijd, met een ruime voorsprong op Alonso. De Duitser Michael Schumacher eindigde in zijn laatste race op de zevende plaats.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl