NOS SportAangepast

Verlinden houdt het bij één plak

Joeri Verlinden heeft de EK kortebaan in Chartres afgesloten met de vijfde plaats op de 50 meter vlinderslag.

Hij had eerder dit toernooi op de 200 meter vlinder de enige Nederlandse medaille (brons) in de wacht gesleept.

Het goud ging naar de Spanjaard Rafael Munoz, die Frédérick Bousquet slechts 0,01 achter zich hield. Het was een van de weinige nederlagen die het uiterst succesvolle gastland leed.

Op de 4x50 meter vrije slag klonk voor de twaalfde keer de Marseillaise en was het ook voor Bousquet raak. Samen met Florent Manaudou, Jeremy Stravius en Amaury Leveaux hield hij de Russen van zich af.

De grootste gouddelver aan Franse zijde was Stravius. De rugslagspecialist eindigde met twee individuele en twee estafettetitels.

Weer goud Agnel, Morozov verslaat Mankoc

Superster Yannick Agnel behaalde zijn tweede gouden plak. Na de titel op de 400 meter vrije slag zegevierde hij ook op de halve afstand. Pieter Timmers legde namens België beslag op zilver.

Vladimir Morozov toonde opnieuw zijn talent met zijn tweede gouden medaille. De Rus zegevierde, na winst op de 100 vrij, ook op de 100 meter wisselslag. De twintigjarige Morozov bleef met 51,89 Peter Mankoc voor. De 35-jarige veteraan uit Slovenië is negenvoudig winnaar op deze afstand, maar kwam 0,75 tekort.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl