Scholierenkaart is 'teken van de duivel'

Aangepast op

Er is al enkele maanden ophef op een school in Texas. Scholieren moeten daar sinds september een koord met een microchip dragen, waardoor de school precies weet waar op de campus ze zijn. Scholiere Andrea Hernandez weigerde de nieuwe pas te gebruiken en werd daarom geschorst. Andrea ging naar de rechter, maar die besloot dat de school studenten mag schorsen als ze de chip niet willen dragen.

De nieuwe scholierenkaart heeft een barcode die gekoppeld is aan het Amerikaanse Burgerservicenummer. Door de chip weet de school precies welke lessen de leerlingen volgen. Die informatie is belangrijk voor de school, omdat de subsidie afhangt van het aantal leerlingen dat lessen volgt.

'Teken van de duivel'

Al vanaf de invoering van de nieuwe kaart weigerde Andrea de kaart te gebruiken. Ze zegt dat ze de badge niet kan dragen vanwege haar religieuze overtuiging. Volgens haar is de invoering van de kaart "een teken van de duivel", een verwijzing naar het Bijbelboek Openbaringen. Ook vindt ze het een eng idee dat iedereen haar altijd kan vinden.

Hier leggen Andrea en haar familie uit waarom ze de badge niet draagt: <p>De school besloot daarop het meisje te schorsen totdat ze de badge weer zou gaan dragen. Toen Amanda bleef weigeren, dreigde ze van school gestuurd te worden. Intussen zijn er veel meer ouders die protesteren tegen de nieuwe studentenkaart.</p> <p>Er zijn ook protesten van burgerrechtenorganisaties. Zij vinden dat de chip de privacy van de studenten schaadt. De rechter heeft besloten dat er daarom verder overleg gaat plaatsvinden over het microchip-project. <br></p> <p>De school liet Andrea weten dat ze de kaart kon dragen zonder de batterijen en chip, maar volgens het meisje kan de school haar dan nog steeds volgen door een barcode in de kaart. Amanda bleef dus weigeren de nieuwe kaart te gebruiken. De school besloot daarop het meisje een ultimatum te stellen en haar anders <a href="http://static.infowars.com/2012/11/i/general/Hernandez_RFID-ID-john_jay_letter.jpg">weg te sturen</a>.</p> <p>Intussen zijn er veel meer ouders die protesteren tegen de nieuwe studentenkaart. Ook een <a href="https://www.rutherford.org/publications_resources/on_the_front_lines/victory_court_grants_rutherford_institute_request_to_stop_texas_school_from">burgerrechtenorganisatie</a> ondersteunt de actie van Andrea. Zij vinden dat de chip de privacy van de scholieren schaadt. De rechter heeft besloten dat er daarom verder overleg gaat plaatsvinden over het microchip-project.</p> <p>Bekijk hier een item over de protesten op de school, ook van de website <a href="http://www.infowars.com/">infowars.com</a>: <br> <br></p> Door: <a href="http://www.twitter.com/annapruis">Anna</a>

De school liet Andrea weten dat ze de kaart kon dragen zonder de batterijen en chip, maar volgens het meisje kan de school haar dan nog steeds volgen door een barcode in de kaart. Andrea bleef dus weigeren de nieuwe kaart te gebruiken. De school besloot daarop het meisje een ultimatum te stellen en haar anders weg te sturen.

Intussen zijn er veel meer ouders die protesteren tegen de nieuwe studentenkaart. Ook een burgerrechtenorganisatie ondersteunt de actie van Andrea. Zij vinden dat de chip de privacy van de scholieren schaadt. De rechter heeft besloten dat er daarom verder overleg gaat plaatsvinden over het microchip-project.

Bekijk hier een item over de protesten op de school, ook van de website infowars.com:

Door: Anna